COLEGIUL NAŢIONAL

GHEORGHE VRĂNCEANU

IUN 14
Diseminare Rezultate Proiecte Erasmus+ Vrăncene în cadrul Conferinței CIED Bacău 2018

Aflată la prima ediție, Conferința CIED Bacău (14-15 iunie 2018) este organizată de Centrul de Informare „Europe Direct" (CIED) Bacău, găzduit de Universitatea „Vasile Alecsandri" din Bacău, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bacău și Primăria Municipiului Bacău. Tema propusă pentru anul 2018 a fost Stimularea „creşterii inteligente" a tinerilor băcăuani în context European și a suscitat interesul comunității academice, școlare, al mediului de afaceri și al organizațiilor de tineret locale.

Studenților de la diferite facultăți din universitate, care au participat la lucrările conferinței, li s-au alăturat liceeni băcăuani, reprezentanți ai organizațiilor de tineret (în special cele afiliate la Federația Tinerilor din Bacău), precum și un număr impresionant de cadre didactice interesate de activitațile propuse.

Colegiul Național ”Gheorghe Vrănceanu” a fost reprezentat de profesorii Diana Popa, Lăcrămioara Genoveva Mărgineanu, Laura Duță, Alisa Vancea și Mihaela Lucaci și elevii: Bibire Călin-Rareș, Boboc Raul-Mădălin, Burlacu Ioana, Cioineag Andrei, Drugan Ioana-Alexandra, Fecioru Bogdan, Fotache Ioana-Elenis, Huțu Andrei, Ifrim Cristina-Gabriela, Ilie Cosmin-Mihai, Măgirescu Ștefan, Neguriță Diana-Gabriela, Petrea David, Popa Matei-Alexandru, Vrânceanu Răzvan, participanți la mobilități de formare inițială în Valencia, Spania, în Proiectul Erasmus+ ”Inceput de cariera IT” 2017-1-RO01-KA102-036700 și Prichineţ Alexandru-Ştefan, Toderiţă Mihai Cătălin, Răucescu Andrei Robert, Creţu Andrei, Bucur David, Petre Antica Eduard Dominic, Botezatu Bianca, Ghiroagă Mădălina-Andreea, Ceobanu Ilaria, Șuștac George și Zavorodnic Andrei Lucian, participanți la mobilități de formare inițială în Dresda, Germania, în Proiectul Erasmus+ „Smart IT”, 2016-RO 01-KA102-023670. Au mai participat elevii: Cadar Eduard cl. A X a D, Ciubotaru Alexandru și Crețu Mihail Dimosthenis, cl a IX a D și Rău Delia, cl. a IX a C. Aceștia au luat parte la sesiunile plenare și atelierele de lucru ale conferinței pe tematicile: Oportunităţi de studiu, training şi angajare a tinerilor, Modalităţi şi strategii de optimizare a comunicării tinerilor, Crearea unui mediu educaţional stimulativ pentru inovare şi creativitate și Formarea şi dezvoltarea spiritului antreprenorial.

Elevii vrănceni, beneficiari de stagii de formare inițială în domeniul IT, au realizat un atelier demonstrativ în care au diseminat rezultatele proiectelor Erasmus+ „Smart IT”, 2016-RO 01-KA102-023670 și ”Inceput de carieră IT”.

Reușita acestui eveniment a fost asigurată de implicarea activă în pregătiri și pe parcursul întregii manifestări a tuturor membrilor echipei CIED Bacău, coordonata de Lect. univ. dr. Nadia Nicoleta Morărașu, a reprezentanților conducerii Universității "Vasile Alecsandri" din Bacău, a celor șase vorbitori la conferința în plen, a consilierilor Departamentului de Consiliere Profesională, a colegilor de la Facultatea de Litere și de la Biroul de Relații Internaționale. Acestora li se adaugă voluntarii de la Liga Studenților și de la ESN Bacău, precum și reprezentanți ai S.A.S Bacău și ai Facultății de Știiințe Economice. Felicitări organizatorilor!

Diana Popa,

Prof. coordonator Proiecte Europene, Colegiul Național ”Gheorghe Vrănceanu”