COLEGIUL NAŢIONAL

GHEORGHE VRĂNCEANU

Noutăţi despre proiectele europene: Colt European

Noutăţi despre evenimente: Evenimente

Colţ European

Pagina dedicata noutatilor cu privire la proiecte europene

Aici puteţi vedea toate proiectele europene în care colegiul nostru a fost implicat

Diseminare Rezultate Proiecte Erasmus+ Vrăncene în cadrul Conferinței CIED Bacău 2018


Aflată la prima ediție, Conferința CIED Bacău (14-15 iunie 2018) este organizată de Centrul de Informare „Europe Direct" (CIED) Bacău, găzduit de Universitatea „Vasile Alecsandri" din Bacău, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bacău și Primăria Municipiului Bacău. Tema propusă pentru anul 2018 a fost Stimularea „creşterii inteligente" a tinerilor băcăuani în context European și a suscitat interesul comunității academice, școlare, al mediului de afaceri și al organizațiilor de tineret locale.

Mai multe detalii despre desfășurarea evenimentului găsiți AICI

Ziua Europei 2018 - Workshop interactiv -„Oportunități de Studiu, Călătorie, Muncă și Voluntariat în Europa"


Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău a sărbătorit Ziua Europei, o celebrare anuală a păcii și unității, pe 9 mai 2018, împreună cu Centrul de Informare Europe Direct, Bacău. Sesiunea de workshop interactiv cu tema Oportunități SCMV în Europa, a fost găzduită de una dintre cele mai active promotoare a oportunităților de formare profesională VET prin programul Erasmus+ în rândul liceenilor, doamna profesoară Diana Popa.

Echipa CIED Bacău, reprezentată de dna lect. univ. dr. Nadia-Nicoleta Morărașu, a avut ocazia să probeze încă o dată validitatea dictonului sub care funcționează Uniunea Europeană –unitate în diversitate. Prezentarea a debutat cu oferirea de informații despre Centrul de Informare Europe Direct, ce are rolul de a ajuta elevii să ințeleagă valorile Uniunii Europene, procesul de integrare, modul de funcţionare al instituţiilor europene şi al Uniunii Europene, politicile europene, sursele de finanţare şi demersurile de implicare activă a cetăţenilor europeni în conturarea unui viitor mai bun.

Mai multe detalii despre desfășurarea evenimentului găsiți AICI

Selecție "Launching our CO3 Sattelite"


În data de 10.11.2016, începând cu ora 13,30, va avea loc în laboratorul de informatică 2 selecția participantilor la schimbul de elevi pe termen scurt din Spania, 7-12 mai 2017.

Selecția se adresează elevilor claselor a X-a participanți la unul dintre cele 5 ateliere de lucru ale proiectului.

Vor fi selectați 5 elevi, câte unul de la fiecare grup, după următoarele probe:

-un eseu referitor la tema proiectului, legat de service learning, cu subiectul particular anunțat la momentul probei

-o probă de limba engleză-de verificare a abilităților de comunicare

Înscrierea pentru participarea la selecție se face la doamna profesoară Cristina Andrei, între 7-9.11.2016.

Rezultatele se vor afișa la avizierul școlii, în data de 10.11.2016.

Notă: Comisia de selecție va fi formată din profesorii din echipa de proiect.

Înscrieri Club IT

Clubul IT din cadrul Colegiului National "Gh. Vranceanu", Bacau reprezinta un element de sustenabilitate pentru proiectul Erasmus+ FORMARE INIŢIALĂ DE CALITATE PRIN MOBILITATE - DESIGN ŞI PROGRAMARE WEB 2014-1-RO01-KA102-000956. Clubul isi va desfasura activitatea in laboratorul de informatica al colegiului, et. I, miercurea, intre orele 13.30-14.30, incepand cu 02.11.2016. Activitatea clubului este inscrisa in cadrul activitatilor extrascolare recunoscute la nivelul colegiului si este coordonata de prof. informatica gradul I, Maria Chelba.

Clubul isi va desfasura activitatea in laboratorul de informatica al colegiului, et. I, miercurea, intre orele 13.30-14.30, incepand cu 02.11.2016. Activitatea clubului este inscrisa in cadrul activitatilor extrascolare recunoscute la nivelul colegiului si este coordonata de prof. informatica gradul I, Maria Chelba.

FORMULAR ÎNSCRIERE

Proiect Erasmus+, anul scolar 2014-2016

Colegiul nostru este beneficiarul proiectului de mobilități ERASMUS+, FORMARE INITIALĂ DE CALITATE PRIN MOBILITATE - DESIGN ȘI PROGRAMARE WEB (id 2014-1-RO01-KA102-000956), ce va fi implementat în perioada 2014-2016.

În cadrul proiectului, 46 de elevi vranceni vor desfasura stagii de practica în firme europene. Precizăm că și bobocii vrănceni de la profilul intensiv-informatică și intensiv-engleză sunt eligibili în cadrul proiectului.

Diseminare flux1 perioada 11.06.2015-24.06.2015

Diseminare flux2 perioada 03.09.2015-16.09.2015

Anunţ selecţie flux 1 şi 2

Anunţ selecţie flux 3


Proiect "What's the use of it?

Proiectul Erasmus+ finanţat de comisia europeană, „What’s the Use of IT?”, este un proiect de parteneriat strategic între şcoli, coordonat de Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu”, având ca parteneri: o școală din Croația (Gimnazija Metkovic), o şcoală din Spania (IES INFANTA ELENA -Jumilla), o şcoală din Cipru (B TECHNIKI SCHOLI LEMESOU GREGORIS AFXENTIOU-Limassol) şi două din Turcia (Ankara Fen Lisesi-Ankara şi TAVAS ANADOLU OGRETMEN LISESI-Denizli).

Testimoniale

Anunţ selecţie


Proiect CO3 Erasmus+ Satellite

Colegiul Naţional „Gh. Vrănceanu” beneficiază de un nou proiect european, în cadrul programului Erasmus+. Este vorba de un proiect KA2 de parteneriat strategic între şcoli „Launching our CO3 Erasmus Satelitte” 2015-1-ES01-KA219-016006_2, la care participă şcoli din Spania (ţara coordonatoare)- Colegio Salesiano San Miguel Arcángel, Italia-Liceo Scientifico Statale "Marie Curie", Finlanda-Pyörön Koulu, Slovenia-Srednja šola Črnomelj şi România.

ANUNŢ

http://www.cnvranceanu.ro /uploads/posts/ Anunt_Proiect_ CO3_1449055294.pdf

CHESTIONAR

http://www.cnvranceanu.ro /uploads/posts/Chestionar _Proiect_CO3_1449055392. pdf