COLEGIUL NAŢIONAL

GHEORGHE VRĂNCEANU

APR 23
Olimpiada Nationala de Chimie, editia a 50-a. Gala chimistilor

Olimpiada Nationala de Chimie, editia jubiliara 50 de ani, a luat sfârsit. Timp de cinci zile, in Bacau s-au aflat cei mai buni elevi chimisti ai tarii si profesorii lor. Alaturi de ei, membrii Comisiei Centrale a Olimpiadei, formata din 56 de academicieni, profesori universitari si preuniversitari. Dupa doua zile de foc, in care cei 370 de concurenti au sustinut probele scrise si practice (luni si marti), iar apoi proba de baraj (miercuri), joi dimineata, organizatorii au pregatit pentru ei si un program de vizitare a unor obiective turistice, istorice, culturale si industriale din judet.

Spre seara, incepând cu ora 18.00, la Teatrul de Vara „Radu Beligan” au participat cu totii la Gala Olimpiadei, unde a avut loc Festivitatea de premiere a celor mai buni chimisti din acest an. Festivitatea care a durat mai bine de trei ore, a inclus si momente artistice oferite de Ansambul „Teisorul”, majoretele si artistii din „Dansul mastilor” de la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu”, dar si reprezentatii deosebite oferite de elevii de la Colegiul National de Arta „George Apostu”.

Marele premiu la clasa a IX-a i-a revenit Bacaului, prin eleva Miruna Belciu, de la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu”, pregatita de prof. Mariana Rosenschein. Alaturi de ea, au mai fost premiati urmatorii elevi bacauani: la clasa a VIII-a – Ana Maria Vârlan si Alexia Baluta (ambele de la Colegiul National „Ferdinand I” – prof. Silvia Bogdaneanu) – mentiuni speciale; la clasa a X-a – Raluca Malache, Gheorghe Munteanu si Daniela Ghinet (de la Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moinesti – prof. Luminita Prajinaru) – mentiuni speciale, Gabriela Iftimescu (Colegiul National „Gh.Vranceanu” – prof. Nadia Savin) – mentiune speciala, Alexandra Pravat (Colegiul National „Ferdinand I” – prof. Silvia Bogdaneanu) – mentiune speciala, Madalina Popa (Colegiul National „Gh.Vranceanu” – prof. Mariana Rosenschein) – mentiune speciala; la clasa a XI-a – Andrei Tanasov (Colegiul National „Gh.Vranceanu” – prof. Mariana Rosenschein) – mentiune, Tudor Hirlea (Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moinesti – prof. Luminita Prajinaru) – mentiune; la clasa a XII-a – Raluca Darauta (Colegiul National „Gh.Vranceanu” – prof. Mariana Rosenschein) – mentiune si George Umbrarescu (Colegiul National „Gh.Vranceanu” – prof. Marinela Busteaga) – mentiune speciala.