COLEGIUL NAŢIONAL

GHEORGHE VRĂNCEANU

Noutăţi

Noutăţi despre proiectele europene: Colt European

Noutăţi despre evenimente: Evenimente


„Idealul nostru educațional este să cultivăm excelenţa“

Interviu cu prof. Doina Marinov, directorul Colegiului Național „Gheorghe Vrănceanu”, din Bacău...

Mai multe detalii se gasesc aici.


Burse scolare 2018-2019, sem. I

Pana in data de 26.09.2018 elevii trebuie sa aduca documentele care atesta implicarea acestora in activitatile extrascolare. Lista parteneriatelor actualizata va fi publicata pana in data de 26.09.2018

Model adeverinta activitati

Mai multe detalii si documentatia aferenta se gasesc aici.


Anul acesta, echipa de proiect din CN "Gheorghe Vranceanu" a propus proiectul "Laboratorul RDuino"

Anul acesta, echipa de proiect din CN "Gheorghe Vranceanu" a propus proiectul "Laboratorul RDuino", in care vom lucra cu placile de dezvoltare Arduino! Vom crea roboti capabili sa execute diverse sarcini (sa sune de intrare si iesire, sa anunte eventuali intrusi, sa urmareasca anumite trasee etc). Mai exact, vom colabora cu cei de la Robotica si vom infiinta si clubul de Mecatronica al colegiului. Cu cat mai multe inscrieri la Semi-Marathon (selectati proiectul nostru), cu atat mai mult ne ajutati cu fonduri in vederea achizitionarii materialului didactic! Va asteptam la Clubul de Mecatronica! Stay tuned!

Mai multe detalii pot fi gasite aici.


Profesoara de latină Florentina Neculau primește titlul de „Cetățean de onoare” al Bacăului

Profesoara de latină Florentina Neculau de la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” din Bacău a fost propusă pentru a primi titlul de „Cetățean de onoare” al municipiului pentru întreaga sa carieră didactică.

Mai multe detalii pot fi gasite aici.


Diseminare Rezultate Proiecte Erasmus+ Vrăncene în cadrul Conferinței CIED Bacău 2018

Aflată la prima ediție, Conferința CIED Bacău (14-15 iunie 2018) este organizată de Centrul de Informare „Europe Direct" (CIED) Bacău, găzduit de Universitatea „Vasile Alecsandri" din Bacău, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bacău și Primăria Municipiului Bacău. Tema propusă pentru anul 2018 a fost Stimularea „creşterii inteligente" a tinerilor băcăuani în context European și a suscitat interesul comunității academice, școlare, al mediului de afaceri și al organizațiilor de tineret locale.

Mai multe detalii despre acest articol pot fi gasite aici AICI


Admitere gimnaziu

Testarea elevilor înscrişi în clasa a V-a, an scolar 2018-2019, va avea loc în ziua de 12 mai 2018, la ora 09:00, în incinta colegiului.

Subiecte din anii precedenți pot fi găsite aici.


Vizită de lucru la Compania Multinațională SCC Services România

În cadrul Săptămânii VET, pe data de 22 noiembrie 2017, 20 de elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” au avut ocazia de a participa la o vizită de lucru la Compania Multinațională SCC Services România, însoţiti de doamna profesoară de informatică Chelba Maria, tinerii învățând despre ce înseamnă și ce presupune o carieră în IT direct de la sursă. Activitatea se înscrie demersurilor colegiului băcăuan, începute în anul 2013 prin proiecte europene de mobilitate pentru desfaşurarea de stagii de practica în IT, de a se conecta la piaţa muncii IT pentru a pregăti elevii conform cerinţelor anagajatorilor.

Mai multe detalii despre desfășurarea evenimentului găsiți AICI


Anunț selecție Laboratorul 3D

Selecția elevilor participanți la proiectul Laboratorul 3D va avea loc în urma unui concurs de eseuri, care vor fi depuse joi, 23 noiembrie 2017, in laboratorul de fizică, la ora 13:30.

Elevii care vor dori să participe la proiect vor face un scurt eseu (cel mult 500 cuvinte), în care să prezinte motivația participării la proiect și ce ar dori să realizeze în cadrul unuia dintre cele 5 ateliere (de geometrie, de chimie, de fizică, de artă decorativă, de arhitectură).

Rezultatele selecției vor fi anunțate până luni, 27 noiembrie, la avizierul școlii, pe pagina de Facebook a colegiului și pe site-ul colegiului.

Mai multe despre proiect puteti gasi AICI


„Conferința Județeană Erasmus+ 30 Infodays: Cetățenie activă și antreprenoriat”

La data de 11 octombrie 2017, între orele 15 și 17:30, a avut loc „Conferința Județeană Erasmus+ 30 Infodays: Cetățenie activă și antreprenoriat”, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Bacău, Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” și Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”. Scopul acestui eveniment a fost multiplicarea rezultatelor proiectelor Erasmus+ și a reusit să atragă aproximativ 200 de profesori și elevi în sala de conferințe a Colegiului Tehnic „Anghel Saligny” Bacău.

Sala a fost amenajată cu standuri expoziționale interactive, pregătite de elevi, fiecare reprezentând proiectul instituției de învățământ de provenienţă. Conferinţa a debutat cu vizitarea standurilor interactive, participanții, elevi şi profesori, prezentându-şi rezultatele finale ale proiectelor si experiența acumulată în proiecte de mobilitate Erasmus+.

Mai multe detalii despre desfășurarea evenimentului puteți găsi AICI.


Burse scolare 2016-2017, sem. al II-lea

Elevii interesati de depunerea dosarului pentru acordarea burselor aferente semestrului al doilea din anul scolar 2016-2017, o pot face prin completarea adeverintei: Model adeverinta activitati

Mai multe detalii si documentatia aferenta se gasesc aici.

REZULTATE BURSE 2016-2017, sem. II


Bacau MUN 2017

BacăuMun a debutat în anul 2015, ca un nou mod de formare alternativă pentru adolescenții din întreaga țară. Inițiativa a aparținut unor tineri de la Colegiul Național,,Gheorghe Vrănceanu”, Bacău, care au pus bazele acestui proiect devenit ulterior o tradiție. BacăuMUN revine anul acesta în perioada 20-22 octombrie 2017, la Colegiul Tehnic de Telecomunicații’N.V.Karpen’, cu noi suprize pentru participanți.

Mai multe detalii AICI


Ziua Europeană a Limbilor la Colegiul Naţional "Gheorghe Vrănceanu"

Luni, 25 septembrie 2017, catedra de limba engleză – limba germană de la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu, a găzduit Caravana EDIC Bacău, intitulată sugestiv „UNI(!)Ţ) de ZEL", pentru a sărbători Ziua Europeană a Limbilor.

UNI(!)ŢI DE ZEL vizează promovarea politicii de coeziune folosind jocul Regiunilor UNI, care urmăreşte conştientizarea importanţei limbilor în asigurarea integrării comunitare şi întărirea spiritului de solidaritate.

Mai multe detalii despre desfășurarea evenimentului puteți găsi AICI.


Concurs pentru ocuparea postului de laborant

Colegiul national "Gheorghe Vranceanu" Bacau anunta organizarea concursului pentru ocuparea postului de laborant (0.5 norma-chimie + 0.5 norma-biologie).

Mai multe detalii AICI


Concurs pentru ocuparea postului de secretar sef

Colegiul national "Gheorghe Vranceanu" Bacau anunta organizarea concursului pentru ocuparea postului de secretar sef.

Mai multe detalii AICI


Înscrieri gimnaziu

Înscrierile pentru clasa a V-a, an școlar 2017-2018, au loc în perioadele 03 aprilie - 13 aprilie 2017, respectiv 02 mai - 05 mai 2017.

În cazul în care numărul elevilor înscrişi va depăși numărul locurilor aprobate(30), se organizează, în ziua de 06 mai 2017, la ora 9, testarea elevilor.

Lista cu documentele necesare înscrierii poate fi găsită aici.


Simulările pentru clasele a XI-a şi a XII-a

Simularea la română pentru clasele a XI-a şi a XII-a va incepe luni, 13.03.2017, ora 08:30.

Simularea la matematică pentru clasele a XI-a şi a XII-a va incepe joi, 16.03.2017, ora 08:30.


Tabăra Coolturală BookLand

Anul acesta, in cadrul celei de a 5-a editii a Taberelor Coolturale BookLand tinerii participanti vor putea vizita 2 tari (Irlanda si Suedia), iar in Romania vom poposi in 3 zone minunate, pline de frumusete si istorie.

Copiii care au participat pana acum au fost placut impresionati si abia asteapta sa isi revada prietenii iar noi ne bucuram ca am reusit sa cream un eveniment aparte, asigurandu-va ca aceasta este preocuparea noastra permanenta: sa le oferim experiente unice, sa ii invatam lucruri utile si sa le facilitam intalniri inspirationale cu oameni minunati.

Persoanele interesate sunt invitate sa studieze Prezentarea detaliata si Newsletter-ul Taberei Coolturale Bookland.


Concurs pentru ocuparea unui post de administrator patrimoniu I

Colegiul national "Gheorghe Vranceanu" Bacau anunta organizarea concursului pentru ocuparea postului de administrator patrimoniu I, studii superioare (economice sau tehnice) cu o vechime in munca de cel putin 15 ani, in perioada 12.01.2017 - 13.01.2017 (12.01.2017, ora 9:00 - proba scrisa, ora 13:00 - proba practica, 13.01.2017 - ora 9:00 - proba interviu). Data limita pana la care se poate depune dosarul de inscriere la concurs este de 30.12.2016, ora 12:00.

Mai multe detalii aici

Rezultatul selectiei dosarelor de inscriere


Depunere dosare bursa

Elevii interesati de depunerea dosarului pentru acordarea burselor aferente semestrului al doilea din anul scolar 2015-2016, o pot face prin completatrea adeverintei:

Model adeverinta activitati

Mai multe detalii se gasesc aici.


Selecție "Launching our CO3 Sattelite"

În data de 10.11.2016, începând cu ora 13,30, va avea loc în laboratorul de informatică 2 selecția participantilor la schimbul de elevi pe termen scurt din Spania, 7-12 mai 2017.

Selecția se adresează elevilor claselor a X-a participanți la unul dintre cele 5 ateliere de lucru ale proiectului.

Vor fi selectați 5 elevi, câte unul de la fiecare grup, după următoarele probe:

-un eseu referitor la tema proiectului, legat de service learning, cu subiectul particular anunțat la momentul probei

-o probă de limba engleză-de verificare a abilităților de comunicare

Înscrierea pentru participarea la selecție se face la doamna profesoară Cristina Andrei, între 7-9.11.2016.

Rezultatele se vor afișa la avizierul școlii, în data de 10.11.2016.

Notă: Comisia de selecție va fi formată din profesorii din echipa de proiect.


Înscrieri la Can Art&Design Festival

Can Art&Design Festival, concursul naţional dedicat revalorificării dozelor din aluminiu, a deschis înscrierile la cea de-a treia ediţie. Concursul se desfăşoară în perioada septembrie – decembrie, cu scopul de a sprijini creativitatea celor atraşi de domeniul reciclării creative şi designului, dar şi de a contribui la creşterea importanţei reciclării dozelor din aluminiu în viziunea populaţiei în ansamblu.

Participanţii se pot înscrie într-una dintre cele 4 secţiuni: Can Bag Design, Design, Hand-made Adulţi şi Hand-made Copii, toate secţiunile urmând a fi premiate cu câte 500 euro, la care se adaugă un premiu surpriză oferit pentru lucrarea cea mai populară.

Tema pentru Secţiunea Can Bag Design este realizarea unui design de sacoşă care să ilustreze reciclarea dozelor din aluminiu. Pentru Secţiunea Design, participanţii vor avea în vedere proiectarea şi construcţia unui sistem refolosire a dozelor din aluminiu. Obiectul realizat trebuie să fie funcţional şi să revalorifice dozele din aluminiu deja produse. Nu în ultimul rând, tema pentru secţiunile Hand-made Copii şi Hand-made Adulţi este “CAN City” şi constă în reproducerea unui obiect care face parte din arhitectura unui oraş, folosind doze de aluminiu.

Înscrierile se fac până la 15 noiembrie, prin completarea formularului disponibil pe site-ul concursului.

Află mai multe aici.


Înscrieri Club IT

Clubul IT din cadrul Colegiului National "Gh. Vranceanu", Bacau reprezinta un element de sustenabilitate pentru proiectul Erasmus+ FORMARE INIŢIALĂ DE CALITATE PRIN MOBILITATE - DESIGN ŞI PROGRAMARE WEB 2014-1-RO01-KA102-000956. Clubul isi va desfasura activitatea in laboratorul de informatica al colegiului, et. I, miercurea, intre orele 13.30-14.30, incepand cu 02.11.2016. Activitatea clubului este inscrisa in cadrul activitatilor extrascolare recunoscute la nivelul colegiului si este coordonata de prof. informatica gradul I, Maria Chelba.

Clubul isi va desfasura activitatea in laboratorul de informatica al colegiului, et. I, miercurea, intre orele 13.30-14.30, incepand cu 02.11.2016. Activitatea clubului este inscrisa in cadrul activitatilor extrascolare recunoscute la nivelul colegiului si este coordonata de prof. informatica gradul I, Maria Chelba.

FORMULAR ÎNSCRIERE


Semimaraton Bacău 2016

În 2016, la cea de-a treia ediție a competiției, organizațiile non-profit și grupurile de inițiativă din comunitate înscriu la Semimarathon proiecte pentru Educație. Prin participare ta la Semimarathon, susții finanțarea acestor proiecte, care își propun o abordare inovativă în predarea științelor exacte și dezvoltarea abilităților practice ale elevilor.

În acest an, Colegiul Naţional "Gheorghe Vrănceanu" Bacău va participa la Cursa Populară a Semimaratonului, pentru a sustine finanțarea proiectului "Clubul Ştiințelor". Detalii si înscrieri aici


"Vrănceanu Fest"

"Vrănceanu Fest", editia a II-a va avea loc în acest an în data de 16 iunie 2016, ora 16:00, la teatrul de vara "Radu Beligan", Bacau.


Înscrieri gimnaziu

Înscrierile pentru clasa a cincea în cadrul colegiului se pot face în perioada 18.04 - 06.05.2016

În cazul în care numărul înscrişilor este mai mare de 30, va avea loc proba scrisa pe 07.05 la ora 09:00


"Şcoala altfel"

În perioada 18-22 aprilie 2016, se va desfăsura programul "Şcoala altfel", fiecare clasă având un anumit program.

Aici puteţi vedea programul detaliat fiecărei clase.


Made for Europe

Colegiul nostru a participat cu două proiecte la etapa judeţeană a concursului "Made for Europe". În cadrul concursului, a fost prezentat produsul final al fiecărui proiect. Astfel, produsul final al proiectului "What's the use of IT" a fost prezentat de elevele Cazacu Arina şi Oboroceanu Andra, iar produsul final al proiectului "Formare iniţială de calitate prin mobilitate, design şi programare web" a fost prezentat de elevii Benchia Mădălin şi Coteanu Sebastian. Cele două produse finale au caştigat locul III.

Aici puteţi descărca diploma pe care a primit-o colegiul nostru, iar mai jos puteţi descărca adeverinţele de participare ale elevilor implicaţi.

Oboroceanu Andra

Cazacu Arina

Benchia Mădălin

Coteanu Sebastian


Olimpiada Naţională de Chimie

În perioada 18-22 aprilie 2016, se va desfăsura în cadrul colegiului Olimpiada Naţională de Chimie.

Olimpiada Nationala de Chimie, editia a 50-a. Gala chimistilor


În atenţia elevilor claselor a XII-a

În data de 26 mai 2016, vor avea loc defilarea şi cursul festiv, urmate de banchet pe 28 mai 2016.


Balul Cataramă

În anul 2016, premiile oferite anual de domnul Viorel Cataramă pentru rezultate deosebite la olimpiadele naţionale si internaţionale vor fi acordate în cadrul Vranceanu Fest, întrucat balul Cataramă nu va mai avea loc.