COLEGIUL NAŢIONAL

GHEORGHE VRĂNCEANU

SEP 25
Ziua Europeană a Limbilor la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu

Luni, 25 septembrie 2017, catedra de limba engleză – limba germană de la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu, a găzduit Caravana EDIC Bacău, intitulată sugestiv „UNI(!)Ţ) de ZEL", pentru a sărbători Ziua Europeană a Limbilor.

UNI(!)ŢI DE ZEL vizează promovarea politicii de coeziune folosind jocul Regiunilor UNI, care urmăreşte conştientizarea importanţei limbilor în asigurarea integrării comunitare şi întărirea spiritului de solidaritate.

Mai întâi, d-na lector Nadia-Nicoleta Morărașu, împreună cu dna profesoară de limba germană Oana Herciu şi voluntara EDIC Bacău Miruna Morărașu, au făcut o demonstrație practică a modului ȋn care elevii de liceu își pot îmbogăți vocabularul limbii germane într-o maniera mai puțin convențională. 16 elevi de liceu de la clasele XI F si G s-au lăsat antrenați in Jocul Regiunilor UNI!, a cărui versiune ȋn germană le-a permis să își folosească cunoștințele de limbă, să manifeste spirit de echipă şi disponibilitate spre cooperare.

Următorul popas al caravanei a avut drept gazdă pe d-na profesoară de limba engleză Diana Popa. Împreună cu colegele de catedră, dumneaei a invitat 30 de elevi pasionați de limba engleză, de la mai multe clase de liceu, la o sesiune interactivă realizată de dna lector dr. Nadia Morărașu, pe tema rolului limbilor ca factor de coeziune ȋn interiorul regiunilor din UE şi a necesitații păstrării lor ȋn patrimoniul cultural european.

Prin participarea la scenariul propus prin “Jocul Regiunilor UNI!”, elevii au înțeles că scopul final este acela de a coopera atât ȋn echipa cât si cu celelalte echipe, ȋn vederea îmbunătățirii situației unor regiuni ipotetice. La final, fiecare echipă a avut de câștigat, deoarece nu au concurat una împotriva celeilalte ci au colaborat pentru ca fiecare să atingă un nivel mai ridicat de bunăstare.

Activitatea face parte din Caravana “Educaţie şi voluntariat în Europa” a Centrului de Informare “Europe Direct” Bacău, în cadrul proiectului “Europe Direct Bacău 2017” aprobat de Consiliul Europei prin Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Mai multe detalii aici